Σπουδαίο πράγμα να κατακτά κανείς τον εαυτό του!

2020-02-20

ΚατερίναΜόσχου,

Corporate & Life -NLP Coach, Marte Meo Consultant

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένας κύκλος Ενδυνάμωσης ή και Συμβουλευτικής, με κάποιον Coachee μου, γυρίζω πίσω στη δική μου «Αποφοίτηση» ή όπως η ίδια αποκαλώ, στη στιγμή της «Εκκίνησης»!

Εκκίνηση, ναι!

Γιατί; 

Γιατί, πρόκειται για μια νέα, φρέσκια αρχή, όπως ο καθένας την έχει φανταστεί για τον εαυτό του. Η στιγμή της εκκίνησης, φανερώνει εσένα και μόνο εσένα στα καλύτερα σου! Η αυτοπεποίθηση πλημμυρίζει κάθε σου κύτταρο ενώ, γεύεσαι στο εδώ και στο τώρα, όλες τις μελλοντικές προκλήσεις, γνωρίζοντας (πια) πως μπορείς, έχεις τη θέληση και ξέρεις πως να τις αντιμετωπίσεις. 

Διαθέτεις πια τις συμπεριφορές και τις δεξιότητες εκείνες που υποστηρίξουν το σκοπό σου, τις σχέσεις σου, το περιβάλλον σου, τα θέλω σου και τις ανάγκες σου!

Το «μενού» των επιλογών σου, εμπλουτίζεται και γνωρίζεις για τα καλά πως, έχεις όλα όσα φαντάστηκες. Όλα αυτά που κάποτε πίστευες πως η αξία σου, δεν έφτανε για να αποκτήσεις.

Έχεις πια «φωνή» βροντερή, που δεν κομπιάζει και, ακούγεσαι. Ακούγεσαι, όπου εσύ επιλέξεις να ακουστείς. Έχεις πια βλέμμα ζωηρό, που δεν χορταίνει να χαζεύει ευκαιρίες. Διαθέτεις ένα νέο τρόπο σκέψης, που σε ωθεί σε λύσεις αποτελεσματικές. Το σώμα σου; Ακόμη και αυτό μαθαίνει να σε ακολουθεί, χωρίς να κουράζεται. 

Εκπαιδεύτηκες πια και πήρες «εργαλεία» και έμαθες «τεχνικές», που σε στηρίζουν στο να σε αγαπάς και, να αγαπιέσαι για όλα όσα είσαι. Έμαθες πια να σε φροντίζεις καλύτερα και, αφήνεις πια και τους άλλους να φροντίσουν εσένα.

Μα βέβαια, πως να ξεχάσω τα «όχι» που ξεστομίζεις πια, δίχως ενοχές αλλά και τα «ναι» σε ότι σου δίνει ευχαρίστηση. 

Γνωρίζεις πια πως η ζωή, είναι αλλαγή και εσύ αλλάζεις γιατί έτσι μπορείς να αναπτυχθείς. Ακόμη και αν έρθουν δύσκολα και σε τραβήξουν πίσω, εσύ θα πας μπροστά! Θα πας μπροστά, στο μέλλον που σε ελκύει. Το παρελθόν σου σε σπρώχνει και το μέλλον σου σε ελκύει! Έτσι δεν είναι; 

Coach και Coachee, συνδέονται και ο ένας δίνει στον άλλο και ο άλλος παίρνει από τον άλλο και πάλι από την αρχή. Διακινούνται συναισθήματα, που άλλοτε μιλιούνται και άλλοτε όχι, όμως «στέκονται» πια χωρίς ντροπή. Η χαρά εναλλάσσεται με τη λύπη και το «μπορώ» με το «δεν μπορώ». Όλα μοιάζουν να συγκρούονται. Τότε είναι που ο «καθρέφτης-Coach», φανερώνει, τη σωστή στιγμή, τις «ερωτήσεις» που περιμένουν τις απαντήσεις σου. 

Είσαι εντάξει πια, είσαι ασφαλής! «Βλέπεις», «νιώθεις» και «ακούς» καθαρά όλα τα σημαντικά σου. «Βουτάς» με θάρρος και απολαμβάνεις την αλήθεια σου! Αναγνωρίζεις, αποδέχεσαι και αλλάζεις συνηδειτά τον «παλιό», με τον «καινούργιο» σου εαυτό! Ουφ, ανακούφιση και λύτρωση μαζί! 

Ένα άρθρο, αφιερωμένο, στους δικούς μου «αποφοίτους», για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Συνδεθήκαμε και «συν-ταξιδέψαμε» προς τον υπέροχο προορισμό τους και απολαύσαμε μαζί, τη δική τους σπουδαία «Εκκίνηση»! Τους ευχαριστώ για τις δυνατές, ανθρώπινες στιγμές που μου χάρισαν, μαζί με όλες τις συγκινήσεις! 

Το Καλοτάξιδο, συνεχίζει με νέους «επιβάτες», καλωσορίζοντας και τις δικές σου εσωτερικές αναζητήσεις. Θα έρθεις;