"Πλούσιοι" ή "φτωχοί"; Τι είμαστε τελικά;

2020-01-17

Η παρακάτω ιστορία, απεικονίζει εύστοχα πως, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε και τη ζωή. 

Μια μέρα ο πατέρας μιας πολύ πλούσιας οικογένειας πήρε τον υιό του μαζί του σε ένα ταξίδι στην ύπαιθρο με σκοπό να του δείξει πως ζούσαν οι φτωχοί. Πέρασαν μερικά μερόνυχτα σε ένα αγρόκτημα όπου ζούσε μια πολύ φτωχή οικογένεια. 

Όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους, ο πατέρας ρώτησε τον υιό του: «Πως σου φάνηκε το ταξίδι;» 

«Ήταν πολύ ωραίο μπαμπά», απάντησε ο υιός. 

«Είδες λοιπόν πως ζουν οι φτωχοί;», ρώτησε ο πατέρας. 

«Ναι, βέβαια» απάντησε ο υιός. 

«Για πες μου λοιπόν τι έμαθες από το ταξίδι μας;», ρώτησε και πάλι ο πατέρας. Τότε ο υιός απάντησε: «Είδα ότι εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί έχουν τέσσερα. Έχουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου μας και αυτοί έχουν ένα ρυάκι που δεν έχει τέλος. Έχουμε ακριβές λάμπες και αυτοί έχουν τα αστέρια. Έχουμε ένα αίθριο στην μπροστινή αυλή και αυτοί έχουν ολάκερο τον ορίζοντα. Έχουμε ένα μικρό κομμάτι γης στο οποίο ζούμε και αυτοί έχουν ολάκερα λιβάδια πέρα από εκεί που φτάνει το μάτι. Εμείς έχουμε υπηρέτες να μας υπηρετούν ενώ αυτοί βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Εμείς αγοράζουμε το φαγητό, όμως αυτοί το καλλιεργούν. Εμείς έχουμε τοίχους στην ιδιοκτησία μας για να μας προστατεύουν και αυτοί έχουν φίλους να τους προστατεύουν». Ο πατέρας του αγοριού έμεινε άναυδος και τότε ο υιός του πρόσθετε: «Σε ευχαριστώ μπαμπά που μου έδειξες πόσο φτωχοί είμαστε», Άγνωστος συγγραφέας.

Ηθικό δίδαγμα: Να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε καθώς έτσι θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι! 

Για ακόμη περισσότερα, νιώσε ελεύθερα να επικοινωνήσεις μαζί μου. Το Coaching, μπορεί να σε διδάξει πως να γίνεις "πλουσιότερος" στο μυαλό. Επένδυσε στον εαυτό σου! Θωρακίσου από τον φόβο και την αγωνία και ενίσχυσε την πίστη σου!