Μια αλλιώτικη βουτιά

2018-11-09

Τι λες; Βουτάμε στο εδώ και στο τώρα; Έλα, θα δεις ποσό όμορφο είναι το ταξίδι στο μέσα κόσμο! Μην ξεχνάς, πως είμαστε μαζί σε αυτή την διαδρομή και μάλιστα ισότιμοι κολυμβητές! 

Πάμε! Με το ένα, με το δυο, με το τρία και ...μείνε τώρα σε εσένα! Ουπς, σου την έφερα! Το σύνθημα για την έναρξη, είσαι ΕΣΥ!

Η αφετηρία μας, είσαι ΕΣΥ!Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου, είσαι ΕΣΥ! Έλα, μην κάνεις πως δεν το ξέρεις και απαντάς στον εαυτό σου ή και στους γύρω σου, απαντήσεις τύπου «τα παιδιά μου, είναι πάνω από εμένα», «ο σύντροφος μου είναι το παν», «οι φίλοι μου αξίζουν περισσότερο», «η οικογένεια μου είναι η προτεραιότητα μου», «η δουλειά μου, η καριέρα μου...» κλπ.

Εντάξει, όλοι τους είναι σημαντικοί και όλοι έχουν κομμάτι σου. Ο πιο σημαντικός όμως από όλους και από όλα, είσαι ΕΣΥ! Έχεις αναρωτηθεί πως αν ΕΣΥ, δεν φροντίσεις αρκετά τον ίδιο σου τον εαυτό, θα φροντίζεις όλο και λιγότερο καλά τους σημαντικούς σου ανθρώπους;

Αν μέχρι εδώ είσαι μαζί μου, ώρα να βγάλουμε τη μάσκα θαλάσσης! Ναι, να την βγάλουμε, σωστά διαβάζεις και αυτή την φορά, δεν σου την έφερα. Δεν την χρειάζεσαι, γιατί αρχίζεις να βλέπεις όλο και καλύτερα! Αρχίζεις να αναγνωρίζεις. Να θυμάσαι, πως μας νοιάζεις ΕΣΥ και ο τρόπος που φροντίζεις τον εαυτό σου. 

Θα σε αφήσω για λίγο, για να απαντήσεις σε εσένα, το εξής: Αυτή τη στιγμή τι νιώθεις; Μη βιαστείς, η «κατάδυση» είναι πρόκληση μεγάλη και θέλει το χρόνο της. Άλλωστε, μόνο ΕΣΥ, μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση αυτή. 

Στο σημείο αυτό, μπορώ να σου φανώ χρήσιμη μόνο στο εξής: Να σου θυμίσω, τα βασικά συναισθήματα: Χαρά, φόβο, θυμό, έκπληξη, θλίψη, αηδία. Tip: Μπορείς να συμπληρώσεις κάτω από κάθε συναίσθημα, λέξεις που ταιριάζουν πιο πολύ με αυτό που νιώθεις π.χ. στη «χαρά» να συμπληρώσεις τη λέξη «ευφορία», εφόσον αυτό σου είναι χρήσιμο στο να προσδιορίσεις το συναίσθημα σου. 

Εφόσον, εντόπισες το συναίσθημα, που βιώνεις στο εδώ και στο τώρα, πες το στον εαυτό σου δυνατά, για να το ακούσεις. Είναι υποστηρικτικό να ακούς, όσα λες και πολύ περισσότερο αυτό που νιώθεις. 

Ήταν μεγάλη αυτή η πρόκληση για εσένα; Αν όχι, τότε πάμε λίγο πιο χαμηλά στο βυθό. Αν, πάλι σε αιφνιδίασε, τότε πιάσε χαρτί και μολύβι! Τι να γράψεις; Μα, ένα γράμμα στον εαυτό σου. Γράψε σε εσένα, όσα θέλεις να του πεις. Μπορείς να ξεκινήσεις το γράμμα με την ένδειξη «Εαυτέ μου» ή «Αγαπητέ μου εαυτέ».

Είναι να μείνεις λίγο παραπάνω στο εδώ και στο τώρα σου και να αναρωτηθείς το εξής: Αν δυσκολεύομαι να βρω τι νιώθω, τότε στους γύρω μου τι συναίσθημα μπορεί να εκφράζω; Τι σήμα εκπέμπω; Τι καταλαβαίνουν, ότι θέλω να τους πω;

Φρόντισε εσένα, ώστε να αποκτήσεις ένα πιο συντονισμένο νου και μια πιο υγιή επικοινωνία, που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα!

Συνέχισε, να σιγοτραγουδάς «Δωσ' μου για φιλοδώρημα τραγούδι με την μπάντα, Είναι ωραία, η θάλασσα γιατί με εσένα μοιάζει».

*«Είναι ωραία η θάλασσα», Από το άλμπουμ, των ΠΥΞ ΛΑΞ «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ», 1999