Η Νοοτροπία της Αφθονίας!

2020-01-10

Συνήθως όταν είμαστε πιεσμένοι ψυχολογικά, σκεφτόμαστε τι θα θέλαμε να έχουμε ή και τι κάποτε είχαμε. Αναπολούμε στιγμές, προσκαλούμε μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις και αλλά ακόμη που μπορεί να μας γεμίσουν με βαριά συναισθήματα. Αλήθεια, πόσο μας στηρίζει η παραπάνω διαδικασία, στο σήμερα, στο εδώ και στο τώρα; 

Υπάρχουν γρήγοροι τρόποι, για να μετατρέψουμε τη θλίψη, την απαισιοδοξία και τις βαριές σκέψεις, σε χαρά; Φυσικά και υπάρχουν! Γίνεται, με το να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε. Αποκλείεται να είμαστε λυπημένοι, αν ξεχειλίζουμε από ευγνωμοσύνη! 

Είναι όλα θέμα αντίληψης. Η «ομορφιά» πηγάζει από μέσα μας και ένα εξαιρετικό προϊόν «ομορφιάς», είναι να έχουμε μια στάση ευγνωμοσύνης απέναντι στη ζωή. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν όλοι είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε, αντί να ανησυχήσουμε για αυτά που δεν έχουμε. 

Εντάσσοντας την ευγνωμοσύνη στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, ο τρόπος που βλέπουμε τη ζωή αλλάξει πραγματικά. Ορίστε, μια «συνταγή»: Ξεκίνα να σημειώνεις καθημερινά, είτε το βράδυ, είτε το πρωί, τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων. Μπορεί να είναι η πρώτη γουλιά καφέ που απολαμβάνεις το πρωί, μια αγκαλιά από έναν δικό σου άνθρωπο, ένα καλό λόγο που άκουσες, ένα μπράβο που έλαβες και αλλά ακόμη μικρά και μεγάλα, που συνθέτουν όμορφες στιγμές και διεγείρουν ευχάριστα τον εσωτερικό σου κόσμο. 

Γίνε κυρίαρχος στο μυαλό σου και επέτρεψε του να παράγει την ορμόνη της θετικής διάθεσης, δηλαδή την ενδορφίνη. Το κάνω και εγώ και σε διαβεβαιώνω πως η εσωτερική πηγή της ευγνωμοσύνης, ξεχύνεται χωρίς σταματημό. 

Μάθε να απομακρύνεσαι από την «νοοτροπία της έλλειψης και της στέρησης» και πήγαινε πιο κοντά στην «νοοτροπία της αφθονίας». Για ακόμη πιο επιδραστικά εργαλεία ή και τεχνικές Life Coaching, νιώσε ελεύθερα να επικοινωνήσεις μαζί μου με τον τρόπο που εσύ θέλεις, όταν είσαι έτοιμη, έτοιμος. 

Καλοτάξιδη να είναι η παραπάνω συνταγή! Χαρούμενη και αισιόδοξη να είναι η Νέα Χρονιά, με υγεία «μέσα» και «έξω»!