Η μαγεία του να γίνεσαι παιδί!

2021-12-20

Νιώσε τη μαγεία του να γίνεσαι παιδί ή αλλιώς «Βρες χρόνο να είσαι παιδί, για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος», Γιάννης Ρίτσος.

Μύρισε το άρωμα των γιορτινών ημερών που πλησιάζουν. Τέντωσε τα χέρια σου και άγγιζε τα πολύχρωμα μωβ στολίδια.

Άνοιξε την καρδιά σου να χωρέσουν και να βολευτούν όλα όσα ήσουν, είσαι, δεν είσαι, γίνεσαι, νιώθεις. Φτιάξε μια παιδική γωνιά για να ξεκουράσεις τον ενήλικα που έχεις μέσα σου.

Νιώσε τη θαλπωρή που έχουν τα γιορτινά, χρυσαφένια φωτάκια. Το φως τους μπορεί να σε ζεστάνει. 

Πασπάλισε τις στιγμές σου με μουσικές νότες και άσε τους ήχους να χαϊδέψουν την ψυχή σου. Αγκάλιασε το σώμα σου, γαλήνεψε τις σκέψεις σου, ξαλάφρωσε τα μέσα σου και μείνε στη στιγμή σου.

Είναι σπουδαίο πράγμα να κατακτά κάνεις τον εαυτό του και εσύ ολόκληρος άνθρωπος πια, μπράβο πολλά που τα έχεις καταφέρει μέχρι εδώ.

Κλικ: Στιγμή για τα συρτάρια της ψυχής σου! 

Καλωσόρισε ότι νιώθεις μιας και οι συναισθηματικές παρακάμψεις τι ωφελούν; Αγκάλιασε τη λύπη, τη θλίψη, το φόβο, το θυμό, την αγωνία, την ευχαρίστηση, τη χαρά, την ευγνωμοσύνη. Είναι εντάξει όλα όσα αισθάνεσαι. Είναι εντάξει να είσαι απόλυτα ο εαυτός σου. Συμφιλιώσου τώρα που μπορείς.

Είναι ανθρώπινη πολύ ανθρώπινη αυτή η ευάλωτη πλευρά. Θαρρείς πως πρόκειται για ένα ισχυρό διεγερτικό που γαληνεύει το σώμα, το νου και την ψυχή.

Ακόμη και με ξέφτια, μπορείς να κεντήσεις το κέντημα της ζωής σου. Χρησιμοποίησε όλα τα χρώματα. Σκούρα, φωτεινά, λιγότερο φωτεινά και δημιούργησε μια εικόνα, την εικόνα σου από την αρχή.

Βγαίνει ο ήλιος που στεγνώνει τη βροχή! Μην πεις ποτέ σου είναι αργά, να ξαναγίνεις παιδί!

Σου στέλνω τις ευχές μου για Καλές Γιορτές! Εσύ, από την άλλη δώσε στις γιορτές το νόημα που σου ταιριάζει!