Η αλλαγή, είναι ζωή!

2019-07-05

«Πως μπορώ να είμαι ο εαυτός μου;» 

-Με ρώτησε και έψαχνε να βολευτεί ακόμη καλύτερα στην καρέκλα του.

«Τι πρέπει να κάνω ή τι είναι αυτό που πρέπει να σταματήσω να κάνω, για να γίνω επιτέλους ευτυχισμένος; Θέλω να είμαι ευτυχισμένος και όχι πετυχημένος! Μεγάλωσε η καρδιά και δεν βολεύεται πια στα ακριβά κουστούμια! Ούτε στο σπίτι, χωράω. Όσο για τα αυτοκίνητα; Θυμάσαι, σίγουρα! Σίγουρα, θυμάσαι το ...ακριβό μου διθέσιο, το καλό μου το αμάξι, από την πρόσφατη προαγωγή μου.» 

-Ξεκίνησε να σιγοτραγουδά για κάποια δευτερόλεπτα, όπως για χρόνια έκανε. Όχι, στα κρυφά όμως αυτή τη φορά. Ζήτησε στήριξη και ήμουν μαζί του! Ενήλικας πια και ασφαλής! 

«Τόσα και τόσα και τίποτα δεν με κράτησε ελεύθερο! Μεγάλωσα πολύ, δίχως να ζω ζωή! Γιατί είμαι εδώ; Γιατί ήρθα να σε δω; Για ποιόν; Για εμένα είμαι εδώ ή για τους άλλους;» 

-«Εσύ τι θέλεις», τον ρώτησα. 

«Θέλω να είμαι για εμένα πια», απάντησε με σταθερή και δυνατή φωνή. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος. Θέλω να πάψω να προσποιούμαι και, να γίνω αυτό που είμαι. Θέλω να νιώθω ελεύθερα, αυτά που νιώθω, γιατί θέλω να νιώθω πια. Θέλω να μιλάω για αυτά που μου συμβαίνουν. Να αισθάνομαι τον φόβο, χωρίς να φοβάμαι ότι, θα φοβηθώ. Να πιστεύω τους ανθρώπους, χωρίς να φέρνω στο νου, ότι, μπορεί να με πληγώσουν. Τι και αν με πληγώσουν; Εγώ, με πληγώνω πιο πολύ. Να εκφράζομαι, χωρίς να σκέφτομαι μη με κρίνουν, όπως κρίνω εγώ εμένα. Δείξε μου, για να με γνωρίσω.» 

Σώπασε για λίγο και σήκωσε το βλέμμα του ψηλά. Ύστερα συνέχισε...  

«Μάθε με να αποδέχομαι αυτό που είμαι. Για αυτό που είμαι εγώ και, όχι για αυτό που με εκπαίδευσαν να είμαι... Δυνατός! Άκου, δυνατός;! Έτσι είναι οι δυνατοί; Εεε, τότε, να την κατεβάσω τη ταμπέλα τους, από πάνω μου. Λάθος, μου τα μάθανε και λάθος έκανα και εγώ που τα άφησα για χρόνια στο μυαλό μου να γυρίζουν. Να τσαλακώνομαι πια θέλω και όταν, θα πέφτω και θα ξανά πέφτω, να σηκώνομαι και να γελώ. Να διασκεδάζω! Το πήρα απόφαση και έμαθα πια πως η αληθινή ζωή, είναι αλλαγή και εγώ θα αλλάξω. Για εμένα μόνο θα αλλάξω.» 

-Ναι, τώρα που έθεσες τα όρια σου, είσαι ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου! 

Το παραπάνω, αφορά σε απόσπασμα συνεδρίας που δημοσιεύεται, έχοντας τη συναίνεση του coachee, με σκοπό την από κοινού ενημέρωση, ενδυνάμωση και παρακίνηση ατόμων που θέλουν να πετύχουν αλλαγές στη ζωή τους. 

Μια κατάθεση από έναν σπουδαίο άνθρωπο που ξέρει πια, πως να γοητεύει και να γοητεύεται! Που έμαθε να αφήνει τον «άνδρα» να ξεκουράζεται, όταν κουράζεται, για να μπορεί να είναι, όχι μόνο πετυχημένος, αλλά και ευτυχισμένος με τις επιλογές του.