Εργαλεία ζωής μόνο για εσένα!

2019-12-06

Τι χρησιμεύει να κάνεις τεράστια προσπάθεια και να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και περισσότερη ενέργεια, αν ξαφνικά γίνεσαι αναποτελεσματικός; Όταν πιέζεσαι, ο χρόνος για να ξαναβρείς τις δυνάμεις σου δεν επαρκεί για να βελτιώσεις την απόδοση σου. 

Η ξεκούραση, ένα καλό γεύμα, ένα πλούσιο ρεπερτόριο δραστηριοτήτων μαζί με εργαλεία που μπορεί να σου προσφέρει ένας επαγγελματίας Life Coach, είναι μερικές φορές ένας καλός τρόπος για να ακονίσεις τα «μυαλό» σου. 

Αν πάλι επιλέξεις να κάνεις κάτι με το ζόρι θα έρθει η στιγμή που θα προσπαθείς μάταια να αντικαταστάσεις την αναποτελεσματικότητα με την θέληση. 

Για να σε προλάβω, θα σου σημειώσω πρώτη πως, ναι υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγχεις. 

Με αυτά όμως που μπορείς να ελέγχεις τι κάνεις; 

Για παράδειγμα, έχεις αναρωτηθεί πως εσύ επιλέγεις τις σκέψεις σου και κανένας άλλος; Γνωρίζεις πως πίσω από τις σκέψεις σου, θα γεννηθούν και τα ανάλογα συναισθήματα, τα οποία θα σε οδηγήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις και συμπεριφορές; 

Ο Γκίσταβ Λε Μπον, ανάφερε πως «σε ορισμένους η λογική χρησιμεύει μάλλον για να δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους, παρά για να την κατευθύνουν». 

Εσύ, σε ποια κατηγορία θα κατέτασσες τον εαυτό σου; 

Εφόσον, χρειάζεσαι διαφορετικά αποτελέσματα, κάνε κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν προσεγγίσεις, μεθοδολογίες ή και τεχνικές μόνο για εσένα και για όλα όσα θέλεις να πετύχεις. 

Θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου, εφόσον κάτι από τα παραπάνω σε ενέπνευσε, σε προβλημάτισε ή ακόμη και για να σου απαντήσω ποια είναι τα «εργαλεία» που σου ταιριάζουν, ώστε να πετύχεις μια πιο χαρούμενη και πετυχημένη ζωή. 

Σε αποχαιρετώ, με σοφίες από την Ανατολή: «Ένα δέντρο κάνει χίλια σπίρτα, αλλά ένα σπίρτο μπορεί να κάψει χίλια δένδρα. Το δίδαγμα: Μια αρνητική σκέψη, μπορεί να κάψει όλες τις θετικές σκέψεις».