Έχει τη "συνταγή" του το μάνατζμεντ!

2019-03-08

Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που γεύεσαι όταν, η εταιρία στην οποία απασχολείσαι, σου εμπιστεύεται τα στρατηγικά της πλάνα. Πιστεύει, πως θα συνεισφέρεις στην επίτευξη τους και σε ξεχωρίζει ανάμεσα από πολλούς. Σου αναθέτει λοιπόν την εκπροσώπηση μιας ομάδας, προκειμένου να τους οδηγήσεις, σε μια ακόμη διάκριση. Τα νέα σου καθήκοντα πια, είναι να υπηρετείς αυτούς τους ανθρώπους και να τους δείχνεις πως να εφαρμόζουν τα σωστά πράγματα, με το σωστό τρόπο. Όπως καταλαβαίνεις, περί μάνατζμεντ ο λόγος! 

«Μεγαλώνει» η ψυχή σου, «τεντώνει» ο νους σου κάθε φορά που αναζητάς νέους τρόπους, ώστε να ενισχύσεις τον εποπτικό σου ρόλο. Για παράδειγμα να αναγνωρίσεις το στυλ ηγεσίας που σε αντιπροσωπεύει και να φροντίζεις έπειτα, να εφαρμόσεις τις κατάλληλες πρακτικές, ώστε να εκτελεστεί το έργο, σωστά. 

Για να μπορέσεις να παρακινήσεις ακόμη περισσότερο τους συνεργάτες σου, προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ορίστε μια «συνταγή». Το Καλοτάξιδο, σου παραθέτει τα «συστατικά» της επιτυχίας. Μένει να τα εντάξεις στην επαγγελματική σου καθημερινότητα, ώστε να διασφαλίσεις βέβαιο προβάδισμα. 

Για τη «συνταγή» μας, θα χρειαστούν τα παρακάτω: 

-Να μοιράζεσαι πληροφορίες, ώστε η ομάδα σου να μην αισθάνεται απομονωμένη. 

- Να αναγνωρίζεις την προσπάθεια των συνεργατών σου και να τους επιβραβεύεις. Για αρχή, ξεκίνα με ένα απλό «Ευχαριστώ». 

-Να αναθέτεις εργασίες και να διατηρείς την υψηλή εποπτεία. Ενδυναμώνεις έτσι τους συνεργάτες σου και αξιοποιείς πιο έξυπνα το χρόνο σου, γιατί ο οργανισμός σου,  σε χρειάζεται. 

-Να θυμάσαι πως κάθε μέλος της ομάδας σου, είναι μοναδικό και ο τρόπος που διοικείται είναι διαφορετικός. Μιας και είσαι εσύ αυτός, που υπηρετείς τους άλλους, μάθε να προσαρμόζεσαι.

- Φρόντισε το «ρεζερβουάρ» του χιούμορ σου, να είναι γεμάτο. Κάθε ημέρα που περνά οι συνεργάτες σου, να απολαμβάνουν την εργασία στο πλάι σου.

-Να δίνεις άμεση ανατροφοδότηση στους ανθρώπους σου, τόσο για τις επιτυχίες τους, όσο και για εκείνα που απαιτούν βελτίωση.

-Να παραμένεις με την ομάδα σου, στα δύσκολα. Οι «υπερωρίες» αφορούν και εσένα. Εμπνέεις τους γύρω σου, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου, όταν προκύπτουν έκτακτα περιστατικά.

-Αγόρασε χρόνο και αξιολόγησε σωστά τις εργασίες εκείνες, που μπορούν να σου αποφέρουν τα μεγαλύτερα κέρδη! Το έχουν σκεφτεί άλλοι για εμάς, πριν από εμάς. Έλα, στην «Αρχή Pareto 80/20», αναφέρομαι.

-Φρόντισε να κάνεις «εχθρό» σου τη γραφειοκρατία. Η δύναμη της καταστέλλει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. 

-Όταν οι παραγωγικοί στόχοι, είναι δύσκολο να επιτευχθούν, μην απελπίζεσαι. Όρισε μικρότερους στόχους, που να πλησιάζουν τον μεγάλο στόχο!

Να επενδύεις σε εσένα τον ίδιο, γιατί έτσι θα επενδύουν και οι άλλοι σε εσένα! Καλή εφαρμογή σε εσένα που θες να ηγείσαι με το παράδειγμα σου. Καλή επιτυχία σε εσένα που ξέρεις, πως να κατακτά κανείς τον ίδιο του τον εαυτό, είναι σπουδαίο πράγμα!