Αγκαλιάζω το νέο, αποχαιρετώ το παλιό!

2020-12-31

Καλώς ήρθες 2021!

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς. Υπέροχο δεν είναι; Ζούμε! Ζούμε και ευγνωμονούμε τη νέα αρχή. Ανταλλάσσουμε ευχές με αγαπημένα πρόσωπα, μοιραζόμαστε τα «θέλω» της νέας χρονιάς και ελπίζουμε -ελπίδα, το πιο δύσκολο συναίσθημα-, σε κάτι πιο όμορφο.

Αλήθεια, τι έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας για τη νέα χρονιά; Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας και την ενέργεια σας; Συναισθηματικά έχετε αναλογιστεί που θα επενδύσετε; Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας για το νέο έτος;

Ίσως κάποιοι να σκέφτεστε «είναι νωρίς» ακόμη. Πράγματι. Η χρονικότητα του καθενός είναι μοναδική. Τα αντανακλαστικά από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν και είναι εντάξει αυτό. Δεν υποδηλώνει αδυναμία, ούτε ανικανότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως για να μην έρθει το «είναι αργά», ας προετοιμαστούμε κατάλληλα. 

Ώρα για ζέσταμα!

Προτού απαντήσετε στα παραπάνω, αξίζει να επιστρέψετε και να κλείσετε λογαριασμούς του χθες. Αξίζει να πετύχετε μια καλύτερη σύνδεση με τον εαυτό σας και προϋπόθεση για να το πετύχετε, είναι να έχετε όλη την «εικόνα».

Τι σημαίνει αυτό;

Ώρα να «βουλιάξουμε», εάν θέλουμε να αλλάξουμε.

Μα γιατί να αλλάξουμε;

Γιατί, εάν δεν αλλάξουμε, θα πετύχουμε μια από τα ίδια. Εάν συμφωνείτε με αυτό, πάμε ΜΑΖΙ στα επόμενα.

  • Εάν πράγματι θέλεις να πας μπροστά, πήγαινε για λίγο πίσω!

Στρέψε το βλέμμα στις εμπειρίες σου, ευχάριστες ή και λιγότερο ευχάριστες. Από όλες μπορείς να διδαχτείς. Το μόνο που έχεις πραγματικά είναι αυτό που δεν θα μπορούσες να χάσεις σε ένα ναυάγιο. Επέτρεψε λοιπόν στο παρελθόν σου, να γίνει το στήριγμα σου, στο εδώ και στο τώρα. Αλήθεια, τι έμαθες για τον εαυτό σου τη χρονιά που πέρασε; Τι θα αποχαιρετήσεις με αγάπη και τι θα καλωσορίσεις; Φρόντισε να το ορίσεις στη φάση του είναι «νωρίς», για να μη βρεθείς στη φάση του «είναι αργά».  Η Mary Shelley, αναφέρει πως «Η αρχή είναι πάντα σήμερα»

  • Μείνε λίγο με τον εαυτό σου και σκέψου.

Σκέψου τι ήταν αυτό που σε έκανε να μπουκώσεις με γλύκα τα μέσα σου τη χρονιά που πέρασε; Πως ήταν αυτές οι στιγμές; Eίχαν χρώμα, ήχο ή μήπως μυρωδιές; Μπορείς να τις φέρεις στο τώρα και να απολαύσεις τη μαγεία τους; Να θυμάσαι πως αυτές οι στιγμές, λίγες ή πολλές, ξεκλειδώνουν με μιας το θάρρος, την ελπίδα, την αισιοδοξία για να συνεχίσεις τον προορισμό σου. Να τις φροντίζεις αυτές τις σκέψεις και να τις νοιάζεσαι. Σε συντροφεύουν στα σκοτάδια. Είναι οι μελωδίες που στο άκουσμα τους, γαληνεύει η κουρασμένη σου ψυχή. Είναι η αστερόσκονη που στολίζει την ασχήμια του έξω από εσένα.

  • Να αποδίδεις στον εαυτό σου την αξία του. Να βρίσκεις σε εσένα ότι αξιόλογο και πολύτιμο έχεις.

Για να συμβεί αυτό, προϋποθέτει να αναδείξεις τον αυθεντικό σου εαυτό. Γίνε αυτό που είσαι και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Αφέσου και όρισε τους χώρους σου, τα σύνορα σου. Να νιώσεις την ασφάλεια και την σιγουριά που τόσο χρειάζεσαι. Αν από την άλλη νιώσεις, ότι πνίγεσαι, μάθε να αναπνέεις ή αλλιώς «Μην είσαι χαζός άνθρωπε, αν βρεθείς σε αδιέξοδο, απλά βγες από εκεί» (γράφει ο Λάντρου στη Θεία Βισέντα).

Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από μηχανισμούς αυτοβασανισμού και άσε το μάλωμα. Δέξου φιλοφρονήσεις, δώρα, χάδια και την αναγνώριση όσων σε περιβάλλουν. Τίποτα καλό δεν σου προσφέρεται τσάμπα. Να δίνεις αγάπη σε εσένα και να αισθάνεσαι περηφάνια για όλα όσα είσαι. Σιγοψιθύρισε το στον εαυτό σου. Άκουσε την ήρεμη, γλυκιά, παιδική φωνή μέσα σου, να σου λέει πόσο υπέροχος άνθρωπος είσαι.

Δείξε ευγνωμοσύνη και βάδισε προς τη νέα χρονιά με ενθουσιασμό. Αν δεν υπήρχε το 2020, δεν θα ζούσαμε το 2021. Συνδέσου μια για πάντα με τη δράση και ξεκίνα να ενεργείς. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ότι κάνεις, για ότι λες και για ότι αποφασίζεις να μην κάνεις, να μην πεις. Γίνε εσύ άνθρωπε, ο πρωταγωνιστής της ζωής σου!

Σημασία δεν έχει μόνο τι πέτυχες τη χρονιά που πέρασε, μα και τι ξεπέρασες!

Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να εκτιμάς αυτό που έχεις, αυτό που κάνεις κι αυτό που σε περιβάλλει. Μα πάνω απ΄ όλα είναι πολύ ωραίο, να εκτιμάς αυτό που είσαι!

Ευχές για μια Χρονιά με Μοίρασμα, Αντοχή, Αισιοδοξία, Υγεία, Αγάπη. 

Κατερίνα